Илко Захариев, по-известен като Червения пират проговори. Той е бездомник и

...
Илко Захариев, по-известен като Червения пират проговори. Той е бездомник и
Коментари Харесай

Червеният пират - скитникът, отправящ заплахи към политици и магистрати, проговори

Илко Захариев, по-известен като Червения пират проговори. Той е скитник и както беше обществено оповестено има психическо заболяване. Мъжът беше упрекнат, че е създател на заканите против арбитър Цариградска и други обществени фигури. Само преди дни беше липсващ и разгласен за търсене, написа Нова. Къде е Илко, който несъмнено не се крие, какво мисли той за обвиняванията и за хората, които са застрашени?
Прочетете още
„ Бях в София, татко ми звънеше, само че не му подвигнах 2-3 дни и по тази причина е подал тъжба. Имах си работа, не мога по през целия ден да приказвам по телефона ”, разяснява Илко.

Той описа от кое място идва прякорът му.

„ През 2018 година посещавах един ресторант, в който даваха храна на бездомните. По през целия ден стояхме и бях с алена тениска на Спайдърмен. Другите ми викаха „ Червеният ”. Освен това, през 17-18 век във Англия най-богатите хора били пиратите. Те били вложители в най-красивите здания, а аз съм учил архитектура и оттова пристигна „ Червения корсар ” ”, изясни Илко. Той добави, че познава доста бездомни хора, които са приключили висше обучение, само че отхвърлят да работят, тъй като не са удовлетворени от правосъдната система.

На въпрос сюрпризиран ли е бил, когато излязла информацията, че е заплашвал известни хора, той сподели следното:

„ Прочетох го в медиите. Телефоните, от които са изпращани заплашителни имейли, ми ги даде различен скитник. Не познавам арбитър Цариградска. Преди 4 години четох един вестник, в който пишеше, че мъж от Стара Загора заплашил Бойко Борисов по мейл, че ще му отреже главата и му дали условна присъда. След това траял със заканите и му дали 7 месеца затвор. И аз взех решение да пратя имейли със закани и като ми дадат условна присъда, да спра. Пратих, тъй като видях тази концепция във вестник, другояче нямаше ”, описа още Илко. По думите му е лежал в психиатрия 3 месеца.

„ Ако ме оправдаят, ще отпътува за Западна Европа, не желая да пребивавам тук ”, заключи Илко.

Адвокатът му Георги Георгиев също направи коментар.

„ Заплашителните имейли са изпращани от разнообразни устройства. До досъдебно произвеждане нямам право да се срещам с доказателствата по делото. Буди съмнение, че има имейли, които са регистрирани през Нигерия. Не изключвам съпричастност към огромна част от известията. Дали е под външен напън, не знам. За някои от текстовете обаче не подозира, че съществуват ”, сподели той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР